68 appartementen in en bovenop C&A-pand in Zwolle

Gemeente Zwolle heeft een overeenkomst afgesloten met Fernhout Vastgoed over de uitbreiding en invulling van het C&A-pand in het Broerenkwartier in het centrum van Zwolle.

Het C&A-pand bevindt zich tussen de Broerenstraat, de Drie Pistolengang, de bebouwing van het Weversgildeplein en de Nieuwstraat. Al in 2021 werd afgesproken dat het pand wordt getransformeerd. Uitgangspunt hierbij is dat de winkelfunctie op de begane grond behouden blijft. De eerste verdieping wordt aangepast naar een woonfunctie. En op het bestaande gebouw worden drie bouwlagen toegevoegd met woningen. Totaal leidt deze ontwikkeling tot de realisatie van 68 huurappartementen. Ook wordt een inpandige berging voor fietsparkeerplaatsen gerealiseerd.

Wethouder Monique Schuttenbeld (Stadshart) is enthousiast: “Al in de ruimtelijke visie voor het Broerenkwartier hebben we vastgelegd dat we in dit gebied meer ruimte willen maken voor andere functies dan winkels, zoals woningen, horeca en cultuur. Dit project is een goed voorbeeld van passende inbreiding in de binnenstad. Het is een prachtige creatieve ontwikkeling om het gebouw op te toppen met appartementen en – met behoud van de winkelfunctie – het gebouw duurzaam te benutten zonder te slopen.”

Redevco verkocht het winkelpand in 2019 voor €6,15 mln aan een particuliere belegger.

Scroll naar boven