62 energieneutrale woningen op Landgoed Wickevoort in Cruquius

Gebiedsontwikkelaar AM gaat op Landgoed Wickevoort in Cruquius in de gemeente Haarlemmermeer 62 energieneutrale koopwoningen bouwen. 

Het landgoed is volop in ontwikkeling. Er zijn nu 183 huur- en 36 koopwoningen opgeleverd. 

De 62 energieneutrale woningen maken deel uit van de deelplannen Boomgaard en Water. Deze woningen bestaan uit 14 vrijstaande villa’s, 38 half-vrijstaande villa’s en 10 rijwoningen. De toekomstbestendige en energieneutrale woningen worden voorzien van onder meer een warmtepomp, een warmte terugwin-installatie en zonnepanelen. Op deze manier kunnen bewoners hun energielasten zoveel mogelijk beperken. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Voor het ontwerp zijn verschillende architecten betrokken. De 18 woningen in deelplan Boomgaard zijn van de hand van Studio Prototype. Mix Architectuur tekende voor de 44 woningen in deelplan Water. Deze huizen liggen in het midden van Landgoed Wickevoort aan een brede watergang. Het stedenbouwkundige plan voor Landgoed Wickevoort, op het voormalig grondgebied van Stichting Epilepsie Instellingen Nederland, is in samenwerking met gemeente Haarlemmermeer uitgewerkt door VenhoevenCS en landschapsarchitect Landlab.

De bouw is in handen van KBK Bouwgroep uit Volendam. De start van de bouw heeft eind september plaatsgevonden met het boren van de bodem-bronnen en inmiddels is ook het heiwerk afgerond. De eerste woningen worden naar verwachting eind 2023 opgeleverd.

Scroll naar boven