1500 woningen in Zuid-West Haarlem stap dichterbij

Ontwikkelcombinatie Spoorzone West (OSW), een samenwerking tussen HBB Groep en Hoorne Vastgoed, heeft in Haarlem de locatie van APM aan de Stephensonstraat gekocht.

Die is circa 7000 m² groot en ligt in een als ontwikkelzone Zuid-West aangeduide bedrijvenstrook langs de spoorlijn Haarlem/Leiden. Voor dit gebied werkt OSW samen met de gemeente Haarlem aan een ambitieus plan dat voorziet in de realisatie van circa 1500 woningen, winkels, kantoorruimte, maatschappelijke voorzieningen en openbaar groen. Door de aankoop van de APM-locatie komt deze ontwikkeling een stap dichterbij. 

Masterplan

Het Masterplan voor de ontwikkelzone zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar door de gemeente Haarlem worden vastgesteld. Verdere details over de exacte aard van de te ontwikkelen woningen en voorzieningen, evenals de tijdslijn van het project volgen de komende maanden.

APM liet zich bij de transactie begeleiden door Akro Consult.

Arnout Vos (directeur ontwikkeling Hoorne Vastgoed), Marie-Claire van Poelje Algemeen directeur Aerdenhoutse Participatie Maatschappij) en Martijn van de Poll (Algemeen directeur HBB Groep).

Scroll naar boven