Woonwijk op oude zwembadlocatie Rozenburg stapje dichterbij

Op de voormalig zwembadlocatie de Zeehond in Rozenburg komt een woonwijk van 44 woningen. Hoewel een deel van de geplande woningen op papier al verkocht lijkt en de rest gereserveerd, moet de gemeenten nog wel de bestemming van de grond wijzigen van zwembad naar woonwijk.

Het college legt het bestemmingsplan voor de wijk met de naam Ostadehof daarom nu voor aan de gemeenteraad voor goedkeuring. Ostadehof bestaat uit 44 woningen aan de zuidkant van Rozenburg. Een vijfde van de woningen valt in het betaalbare segment. De woningen zijn straks duurzaam, met een energielabel van A+++. De woningen liggen tegen de zogeheten Groene Gordel van Rozenburg aan, waardoor nieuwe bewoners kunnen wonen in het groen.

Om tijd te winnen, startte de gemeente gelijktijdig met de procedure van het bestemmingsplan ook de procedure voor de omgevingsvergunning voor het bouwen. De bouw kan hierdoor sneller beginnen, naar verwachting tegen het einde van 2024. In de tussentijd werkt de gemeente nog aan een plan voor de inrichting van openbare ruimte in en om de wijk.

De gemeenteraad neemt waarschijnlijk volgende week een besluit over het in werking treden van het bestemmingsplan.

Scroll naar boven