Woontoren Flores op Floriade-terrein opgeleverd

De ontwikkelcombinatie Amvest/Dura Vermeer heeft onlangs de woontoren Flores op het Floriade-terrein in Almere opgeleverd.

Flores vervult tijdens Floriade Expo diverse functies. Na afloop wordt Flores een woontoren met 80 appartementen met een commerciële ruimte, opgenomen in het Amvest Residential Core Fund. Flores heeft een bijzonder gevelkunstwerk, dat het arboretum artistiek vertaalt. Het is een creatie van MVRDV, Arttenders en de Vlaamse kunstenares Alex Verhaest. 

De duurzame en hoogwaardig afgewerkte woontoren, naar het ontwerp van Klunder Architecten, is 43,5 meter hoog en heeft 14 bouwlagen. Na Floriade Expo 2022 bestaat Flores uit 80 huurappartementen, waarvan 60 in het middensegment en een commerciële ruimte op de begane grond.

Flores ligt in het hart van het Floriade-terrein aan het centrale plein. De toren zal door de nationale en internationale deelnemers gebruikt worden tijdens de Expo en na 2022 onderdeel blijven van de groene stadswijk Hortus. Zo krijgt de woontoren op de begane grond tijdens de Expo verschillende eet- en drinkgelegenheden en kunnen er meeting rooms en offices gereserveerd worden voor bijeenkomsten of werkplekken.

Pascal Fransman, ontwikkelaar Dura Vermeer Bouw Hengelo: ‘Het gevelkunstwerk maakt de toren extra bijzonder. Hiervoor is een bijzondere productietechniek toegepast, door het kunstwerk op een glazen façade te printen. Het panoramische werk met de gevel als canvas blijft ook na de expo als eyecatcher behouden.’

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met (inter)nationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema Growing Green Cities centraal.

Scroll naar boven