Wilma Wonen koopt locatie Rijn IJssel

Rijn IJssel heeft zijn onderwijslocatie aan de Veluwestraat 120 in Arnhem verkocht aan Wilma Wonen.

Ontwikkelaar Wilma Wonen wil de locatie herontwikkelen naar een mix aan grondgebonden woningen en appartementen. Aan duurzaamheid zal bijzondere aandacht worden besteed.

‘Deze ontwikkellocatie is een aantrekkelijke en centrale plek in Arnhem en ligt prachtig in het parklandschap’, licht commercieel manager Matthijs Noordermeer van Wilma Wonen toe. ‘Deze duurzame woningen worden straks ingepast in de groene omgeving.’

De verkoop volgt na een intensief traject van Rijn IJssel met omwonenden. Zij zijn actief betrokken bij de toekomstplannen van het schoolterrein, dat in de wijk Heijenoord ligt.

Rijn IJssel blijft in ieder geval nog dit schooljaar en mogelijk ook het volgende jaar gebruiker van de locatie.

Rijn IJssel gebruikt de opbrengst van de verkoop voor de realisatie van de Enka-campus aan de Tivolilaan in Arnhem, het nieuwe hart van de onderwijsinstelling. Inmiddels zijn de opleidingen voor Techniek & ICT, Kansrijk Techniek, Creatieve Industrie en de Internationale Schakelklas gevestigd op de nieuwe campus, net als de stafdiensten en het college van bestuur.

De verkoop van de locatie aan de Veluwestraat is namens Rijn IJssel gestructureerd door BMV Bedrijfsmakelaars, in samenwerking met Nysingh Advocaten Notarissen.

Lees ook:
Rijn IJssel verkoopt locatie Zevenaar
Ter Steege en Rots kopen ontwikkellocatie Arnhem

Scroll naar boven