Vortex Logistics nieuwe huurder Logistic Centre 1220 in Gouda

White House Development en Green Real Estate hebben een huurovereenkomst gesloten met Vortex Logistics voor het huren van de nieuw te bouwen logistieke hal met 20 laaddocks in Gouda.

De hal komt te staan aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde 40 in Gouda. Met Heembouw is een aanneemovereenkomst gesloten voor de realisatie van het gebouw. 

Het gebouw wordt ontwikkeld op een perceel van ruim 4 ha. De logistieke hal wordt 23.563 m² groot met twee kantoorruimtes van in totaal circa 1700 m² en een mezzanine tussenvloer van 2385 m². In totaal worden er 134 parkeerplaatsen gerealiseerd. 

De Klok

Vortex Logistics – onderdeel van De Klok Logistics – zal het gebouw gebruiken voor logistieke diensten en de opslag en distributie van goederen. Het gebouw is verhuurd voor 10 jaar.
De grondwerkzaamheden zijn inmiddels aangevangen en de oplevering staat gepland voor Q2 2025. 

Het 15 meter hoge gebouw is geheel duurzaam ontworpen en krijgt een Breeam Excellent label. Zo komen er circa 3500 PV-panelen op het dak te liggen, zijn de installaties energiezuinig en wordt voldaan aan de eisen van een comfortabel en gezond binnenklimaat. 

Klimaatadaptief

Er is veel aandacht besteed aan klimaatadaptieve maatregelen, zoals groene gevels en daken, het beperken van de impact van het gebouw op de aanwezige flora en fauna en verhogen biodiversiteit door aanplant van nieuw groen. De waterafvoer wordt vertraagd door half verharding op het terrein en aanleg van diverse waterpartijen en wadi’s. 

De ontwikkeling is een gezamenlijke ontwikkeling van White House Development en Green Real Estate. Betrokken makelaars zijn Industrial real estate partners en Bridgegap Management Consultants.

 

 

Scroll naar boven