Vesteda verwerft 78 Haagse middenhuurappartementen van Lingotto

LOOS wordt gerealiseerd door Plegt-Vos uit Utrecht. Het ontwerp is van de hand van AAARCHITECTEN.

LOOS wordt gerealiseerd door Plegt-Vos uit Utrecht. Het ontwerp is van de hand van AAARCHITECTEN.

Het appartementencomplex LOOS komt te liggen in de Haagse wijk Loosduinen en bestaat uit 23 tweekamerappartementen en 55 driekamerappartementen, variërend van circa 50-80 m2. De appartementen worden ontsloten met een galerij rond een binnenhof en hebben ieder een privé-buitenruimte (balkon of loggia) aan de straatzijde. Onder het complex ligt een parkeergarage met 52 parkeerplaatsen.

Lingotto heeft het bouwkavel verworven van de Protestantse Kerk Den Haag. De ‘Ontmoetingskerk’ uit 1969 wordt gesloopt. De kerk is sinds 2013 niet meer in gebruik.

De start van de bouw staat gepland op 1 mei 2023. Met een verwachte bouwtijd van 18 maanden wordt het project eind 2024 opgeleverd. De verhuur van de appartementen start naar verwachting begin 2025. De 78 appartementen vallen in het middenhuursegment. Met de gemeente Den Haag is daarnaast afgesproken dat voor 80% van de appartementen een langjarig gereguleerde middenhuurprijs geldt. LOOS draagt daarmee bij aan het realiseren van meer betaalbare huurwoningen in Den Haag.

LOOS ligt aan de Aaltje Noordewierstraat met een wijkwinkelcentrum op 400 meter loopafstand. Het strand van Kijkduin is binnen 10 minuten per fiets bereikbaar. Meerdere tramverbindingen (richting centrum en strand) zijn binnen loopafstand aanwezig.

Scroll naar boven