Utrecht Science Park breidt uit met satellietlocatie in Zeist

De voormalige TNO-locatie met labs en kantoren aan de Utrechtseweg 48 in Zeist wordt ingezet om het ecosysteem van het Utrecht Science Park verder te versterken.

Eigenaar Newcastle Investment gaat de gebouwen renoveren en her-ontwikkelen voor ‘research & development’-bedrijven in de life sciences & health-sector.  “We gaan in fases renoveren en her-ontwikkelen en zullen daarmee de gebouwen ook duurzamer maken, aldus Robert van Rossum, algemeen directeur Newcastle Investment. Nu al zijn er bedrijven gevestigd als Genmab, Ginkgo Bioworks, TNO, ICAT, Scinus Cell Expansion Netherlands, Demcon en Holland Innovative.

Utrecht Science Park Zeist wordt, na Utrecht Science Park Bilthoven, de tweede formele satellietlocatie van het Utrecht Science Park. “Voor de gemeente Zeist zijn deze onderzoeks- en kantoorfaciliteiten onderdeel van de vernieuwing van de lokale economie. De komende jaren leidt dit tot ruim 40.000 m2 extra ruimte voor innovatieve bedrijvigheid, waar naar verwachting ongeveer 2.000 mensen zullen gaan werken. Met deze ontwikkeling versterken we de samenwerking met het Utrecht Science Park en met de regio”, zo verklaart Walter van Dijk, wethouder gemeente Zeist

 

Scroll naar boven