Syntrus Achmea koopt 201 woningen in Zoetermeer

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF) na het winnen van een tender 201 duurzame huurwoningen gekocht in Zoetermeer.

Verkoper is vastgoedontwikkelaar Stadswaarde. De acquisitie vloeit voort uit een tender van de gemeente, die door Stadswaarde en Syntrus Achmea is gewonnen.

Het nieuwe complex (SAM) aan de oostrand van Stadshart Zoetermeer bestaat uit een onderbouw met 60 sociale huurwoningen voor jongeren tot 28 jaar, en een toren met 141 vrijesectorwoningen en 20 koopwoningen. Alle bewoners kunnen gebruikmaken van een gemeenschappelijke daktuin. In een ondergrondse parkeergarage zijn voor de huurders 72 plaatsen beschikbaar, waarvan zeven voor elektrische deelauto’s van We Drive Solar.

De gevel van het gebouw bestaat uit prefab houtskeletbouwelementen, die in combinatie met nieuwe isolatietechnieken zorgen voor minimaal warmteverlies. Daarnaast wordt de gevel van de laagbouw voorzien van herbruikbare steenstrips met een aanzienlijk lagere CO2-footprint dan baksteen.

‘Deze acquisitie past uitstekend in de strategie van het ADRF’, zegt fondsmanager Onno Hoff. ‘We voegen een flink aantal betaalbare, duurzame woningen toe waar grote vraag naar is. Daarbij helpen we ook jonge woningzoekenden, een groep die het extra moeilijk heeft op de woningmarkt. In combinatie met de uitstekende locatie in dit deel van de Randstad zijn deze woningen een prachtige versterking voor onze portefeuille.’

De woningen worden gerealiseerd door Ter Steege Bouw Vastgoed Delft, naar een ontwerp van Moke Architecten. Start bouw is voorzien in de zomer van dit jaar. De oplevering vindt naar verwachting eind 2025 plaats.

Scroll naar boven