Start bouw van Plus Ultra Utrecht op Science Park

Utrecht Science Park krijgt er een innovatief multi-tenant gebouw bij. Kadans Science Partner en Stichting Utrecht Science Park hebben 13 april het startsein gegeven voor de bouw van Plus Ultra Utrecht.

Plus Ultra Utrecht wordt een energieneutraal gebouw dat zo’n 23.000 m² laboratorium- en kantoorruimte zal bieden. Gericht op innovatieve start-ups en scale-ups actief in de Life Sciences & Health worden faciliteiten op maat gemaakt en kunnen ruimten volledig naar wens worden ingedeeld.

Een groot atrium biedt ruimte voor ontmoeten, flexwerken, evenementen en lunchen. Voor start-ups is er de mogelijkheid gebruik te maken van een shared lab. 

Derde gebouw

Hiermee is Kadans gestart met de ontwikkeling van inmiddels hun derde gebouw op het Utrecht Science Park. Plus Ultra Utrecht komt vlak bij het Genmab R&D Center en het onlangs opgeleverde Accelerator Utrecht, tevens van Kadans.

Het internationale netwerk van Kadans verbindt 27 science parken in Europa met elkaar.

Utrecht Science Park is naar eigen zeggen het grootste Science Park van Nederland. Op loopafstand van elkaar werken hier inmiddels meer dan 30.000 wetenschappers en medewerkers van medische centra, kennisinstellingen en R&D bedrijven intensief samen aan het ontwikkelen en toepassen van baanbrekende wetenschap en oplossingen op het gebied van gezondheidzorg, life sciences en duurzaamheid. Daarbij wordt ook de verbinding gelegd met de meer dan 55.000 studenten die hier studeren.

Scroll naar boven