Start bouw logistiek pand in Hoofddorp geheel off-grid

Somerset Capital Partners en Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello hebben de eerste paal geslagen van een zelfvoorzienend, logistiek bedrijfsgebouw Hoofddorp van 67.000 m².

Somerset Capital Partners ontwikkelde het logistieke bedrijfsgebouw voor een grote logistiek dienstverlener aan de Circulair Avenue op Schiphol Trade Park. Het gebouw bestaat straks uit maar liefst 55.315 m2 warehouse, 6570 m2 mezzanine en 5265 m2 kantoorruimte en 433 parkeerplaatsen.

Het bedrijfsgebouw wordt uniek omdat het geen elektriciteit van het net zal krijgen maar geheel zelfvoorzienend is. Met een slimme combinatie van zonnepanelen en opslag in batterijen kan in het grootste gedeelte van de benodigde energie worden voorzien. Voor de resterende behoefte kan een beroep worden gedaan op een smart netwerk waarin de bedrijven op Schiphol Trade Park onderling in staat zijn om niet gebruikte energie onderling uit te wisselen. Innovaties die helemaal aansluiten bij de veranderende energiemarkt.

Het logistieke bedrijfsgebouw wordt als eerste DC in Nederland off-grid gerealiseerd en zal tevens voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen om een BREEAM-label Outstanding te verkrijgen.

Somerset ontwikkelde eerder samen met Aan de Stegge Twello een logistiek bedrijfsgebouw op de locatie Apeldoorn-Noord. Het vertrouwen tijdens dit project heeft geleid tot de nieuwe samenwerking in Hoofddorp. Gezien de wens het gebouw in korte tijd te realiseren is Aan de Stegge Twello reeds gestart met engineering vooruitlopend op het huurcontract, wijzigingen en formele opdracht.

Het ontwerp van het bedrijfsgebouw kwam tot stand met Mulderblauw Architecten en constructeur QBuz. De oplevering staat gepland voor begin tweede kwartaal 2022.

Scroll naar boven