Start bouw Daiwa flexwoningen in Utrecht

In opdracht van woningcorporatie Woonin is Daiwa House Modular Europa gestart met de bouw van 135 flexwoningen op het Befu-terrein in Utrecht.

Deze eerste serie woningen komt uit de splinternieuwe Daiwa House Modular Factory in Montfoort, die eerder dit jaar is geopend door minister Hugo de Jonge. De woningen worden in drie fases opgeleverd, waarvan het laatste deel naar verwachting in december dit jaar.

Het Befu-terrein in de Utrechtse wijk Hoograven is een braakliggend terrein, gelegen op de voormalige locatie van de Betonmortel Fabriek Utrecht (Befu). De flexwoningen bieden op korte termijn een duurzame oplossing voor het tegengaan van het woningtekort in deze regio.

Gemengd wooncomplex

De toekomstige woningen vormen een gemengd wooncomplex, wat betekent dat bewoners met verschillende achtergronden hier samenleven. De inrichting van het complex stimuleert ontmoeting en sociale activiteiten. Woonin richt zich op huurders tussen de 27 en 40 jaar die bewust voor deze woonvorm kiezen. Ook is er ruimte voor statushouders. In totaal realiseert Daiwa House Modular Europe 28 éénkamerwoningen, 103 tweekamerwoningen en 4 driekamerwoningen.

De woningen voldoen aan alle eisen voor permanente bouw, maar kunnen na enkele jaren gedemonteerd en verplaatst worden. Dit maakt modulaire woningen ideaal voor locaties zoals het Befu-terrein, waar nog geen definitieve bestemming voor is gevonden. Bovendien zorgt modulaire bouw voor vijftig procent minder CO2-uitstoot vergeleken met traditionele bouw, wat het een duurzame oplossing maakt voor het woningtekort.

Dennis Kos, Projectleider bij Daiwa House Modular Europe, vertelt: “Vanuit onze fabriek in Montfoort produceren en assembleren we de 135 flexwoningen, in een efficiënte lijnproductie. Onze ambitie is om jaarlijks 3500 woningen te produceren.’

Scroll naar boven