Start bouw appartementencomplex Talent in Groningen

Groningen krijgt er 108 duurzame huurappartementen in het middendure huursegment bij.

Gisteren verrichtte wethouder Rik van Niejenhuis de officiële handeling om de start van de bouw van appartementencomplex Talent te vieren. In Talent komen duurzame gasloze woningen van tussen de 55 en 75 m² voor een grote doelgroep.

Gebouw Talent maakt samen met het naastgelegen gebouw Karaat deel uit van de herontwikkeling van de Oosterhamrikkadezone. Het appartementengebouw bestaat uit 108 appartementen in het middendure huursegment en 63 parkeerplaatsen in de parkeerkelder.
Plegt-Vos is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de bouw. De woningen in Karaat en Talent worden verhuurd door BPD Woningfonds. VDP Architecten uit Groningen maakte het ontwerp van beide gebouwen die opvallen door de markante baksteenarchitectuur. De 77 appartementen in Karaat zijn eind 2022 opgeleverd en Talent staat op de planning voor 2024. Als over een kleine twee jaar Talent gereed is, staan er twee blikvangers aan het water langs de Oosterhamrikkade.
Deze ontwikkeling past goed in de strategie van BPD Woningfonds en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling die gezamenlijk de ambities hebben om de komende jaren meer betaalbare woningen in Groningen te ontwikkelen en te verhuren.

Scroll naar boven