Start bouw 495 woningen: sluitstuk Waalfront Nijmegen

Donderdag 6 juni is de start bouw gevierd van IRIS-Waalkwartier in Waalfront-Nijmegen. Het project betreft de bouw van een parkeergarage met daarbovenop 495 woningen.

De officiële starthandeling werd verricht door wethouder Noël Vergunst, Bart Pigge, (Dura Vermeer Bouw Hengelo) en Joost Mulder (BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling).  
Het IRIS-Waalkwartier is het voorlaatste deelgebied van de grootschalige gebiedsontwikkeling Waalfront. Naar verwachting kunnen in 2027 de eerste bewoners hun nieuwe woning betrekken. De koopwoningen zijn nu al te koop; de huurwoningen worden te zijner tijd via BPD Woningfonds aangeboden.

Voormalig slachthuis

Op een historische locatie, tussen de Waal, de Honig en de Waalhaven, wordt het voormalige slachthuisterrein van Hilckman omgetoverd tot een levendige toekomstbestendige natuurinclusieve leefomgeving met woningen voor uiteenlopende huishoudens: van sociale huur- en koopappartementen, tot middenhuurwoningen en koopwoningen.

Dakterras

Naast duurzame warmte en koude-voorziening is het gebied rijk aan biodiversiteit: de daken worden groen met hier en daar een royaal dakterras, er komen tal van nestkastjes en het binnengebied krijgt een groene, natuurlijke inrichting waar hemelwater lokaal wordt opgevangen. 
In IRIS-Waalkwartier is er een plek voor iedereen, zo worden  er circa 80 sociale huurwoningen gerealiseerd. BPD Woningfonds maakt  circa 80 duurzame nieuwbouwhuurwoningen bereikbaar voor huishoudens met een middeninkomen.

Scroll naar boven