Speculaties over ‘duurste’ woning ten einde: landgoed de Wielewaal verkocht

Er kan een ‘klein’ feestje gevierd worden bij Marc Brouwers, ook wel de Brabantse sokkenkoning genoemd. De textielgigant heeft het landgoed De Wielewaal na acht jaar eindelijk verkocht.

Het landgoed, dat ook bekend staat als de Philips Estate, werd van 1934 tot 2005 bewoond door Frits Philips. De vraagprijs voor het grote publiek is altijd slechts op aanvraag geweest. Er werd al jaren gespeculeerd over de prijs die aan dit landgoed gehangen kon worden.

In het verleden behoorden namen als Bruce Springsteen en Bill Gates tot potentiële kopers. Het landgoed zou hen in het bijzonder zijn opgevallen in het kader van de hippische sportactiviteiten die hun dochters op de Wielewaal zouden willen ontwikkelen. Ondertussen procedeerden Brouwers en zijn ex over het beheer van het landgoed.

Uiteindelijk heeft de gemeente Eindhoven op woensdag 9 februari wereldkundig gemaakt € 29 mln te betalen voor het 142 hectare tellende landgoed. De onderhandelingen werden namens de gemeente Eindhoven geleid door de wethouders John Jorritsma, Rik Thijs en Yasin Torunoglu.

Woningbouw is volgens Torunoglu uitgesloten. De gemeente Eindhoven wil het landgoed op termijn openbaar toegankelijk maken. Kenneth Alting van Alting/Honders trad op als makelaar. Hij stelde in een interview met RTL Z dat ‘met € 50 mln de deur altijd openstaat om eens een kop koffie te komen drinken’.

In de februari-editie van 2021 van PropertyNL kwam het landgoed de Wielewaal in de rubriek topwoning aan bod. Bovendien kwam het landgoed aan de orde in de december-editie van PropertyNL in de Top-10 woningen met de hoogste vraagprijs in Nederland. Daarbij stond De Wielewaal op de derde plaats, met een geschatte vraagprijs van € 20 mln.

 

Scroll naar boven