SB Real Estate nieuwe eigenaar van winkelpand in De Aarhof

SB Real Estate is de nieuwe eigenaar van het HEMA-pand in De Aarhof in Alphen aan den Rijn.

Met deze aankoop is het hele winkelcentrum in handen van één eigenaar. Het HEMA-pand is verkocht door een consortium van beleggers.

Sinds de jaren 70 is De Aarhof uitgebreid en is het pand van HEMA midden in het winkelcentrum komen te liggen. Het pand maakte deel uit van een portefeuille die Crossroads in 2016 van IEF Capital heeft aangekocht.

SB Real Estate is sinds augustus 2019 eigenaar van De Aarhof en heeft de ambitie om het complex sterk te moderniseren, te verduurzamen, woningen toe te voegen en het winkelgebied een nieuwe impuls te geven. Hierdoor krijgt De Aarhof weer een centrale positie in het hart van Alphen aan den Rijn.

SB Real Estate is een gezamenlijke onderneming van HAL Investments, Marcel Kokkeel en Heino Vink en is gespecialiseerd in de herontwikkeling van verouderde winkelcentra. SB Real Estate heeft projecten in Alphen aan den Rijn, Veldhoven, en Rijswijk. Marcel Dammers, projectleider SB: ‘Vanaf het begin hebben wij in het ontwerpproces steeds ‘om de Hema heen’ gewerkt. De verwerving van het pand stelt ons in staat om de indeling van de winkels en het ontwerp van de woningen te verbeteren.’ Het winkelcentrum krijgt een flinke facelift waarbij meer nadruk zal komen te liggen op aanbod van dagelijkse goederen en diensten. Zo zullen een tweede supermarkt en een vershof worden toegevoegd. Hiermee is de weg vrij om een definitief ontwerp op te stellen en daarmee toe te werken naar de aanvraag van de omgevingsvergunning en de bestemmingsplanwijziging eind dit jaar.

Crossroads Real Estate adviseerde de verkopende beleggers. CBRE trad in de deal op als asset manager en verkoopadviseur van verkoper. Het consortium werd juridisch bijgestaan door Allen & Overy.

Scroll naar boven