Satellogic huurt nieuw gebouw in Berkel en Rodenrijs

Satellogic, een wereldwijd productie- en databedrijf voor aardobservatie-satellieten, heeft een huurovereenkomst gesloten voor een nieuw ontwikkeld bedrijfsgebouw aan de Edisonstraat in Berkel en Rodenrijs.

In dit gebouw aan de Edisonstraat 3 op bedrijventerrein Oudeland zullen zij hun grootste satellietproductiefaciliteit tot nu toe opzetten.

Het gebouw, dat circa 4900 m² bedrijfsruimte en circa 400 m² kantoorruimte omvat, werd speculatief ontwikkeld door Cabot Properties en is met deze transactie vóór oplevering verhuurd.

De bouw van het pand wordt momenteel voltooid, waarna de faciliteit zal worden uitgerust met ultramoderne productie-, integratie- en testapparatuur. De productie van satellieten zal in het tweede kwartaal van 2022 van start gaan. Wanneer in het derde kwartaal van 2023 de volledige productiecapaciteit van de fabriek wordt benut, zullen er 25 satellieten per kwartaal worden opgeleverd.

Satellogic werd bij haar komst naar Nederland op diverse vlakken bijgestaan door Innovation Quarter en werd in het aanhuurtraject commercieel begeleid door Wilgenrijk. Verhuurder Cabot Properties werd geadviseerd door INDUSTRIAL real estate partners in collegiale samenwerking met Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting.

Scroll naar boven