Rijksvastgoedbedrijf verwerft ‘De Resident’ in Den Haag

De Resident, ofwel Castalia, omvat 53.000 m² verhuurbare kantoorruimte, vijf retail units aan de Turfmarkt en de Helicon parkeergarage aan de Zwarteweg.

Castalia is met 104 meter een van de hoogste gebouwen van Den Haag. Het gebouw is een van de voornaamste ijkpunten van de skyline van de stad. Oorspronkelijk stond het gebouw bekend als het Transitorium. Tijdens de renovatie in de jaren negentig zijn de twee puntdaken van 35 meter hoog op het gebouw geplaatst, wat het gebouw zijn kenmerkende karakter heeft gegeven en wat geresulteerd heeft in zijn karakteristieke bijnaam onder de Hagenezen. 

Sinds de oplevering in 1998 is het gebouw altijd in gebruik geweest door het Rijk, door de Ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).  De levering heeft inmiddels plaatsgevonden. 

Deka Immobilien Investments GmbH is bij de verkoop geadviseerd door Nadorp Bedrijfsmakelaars in samenwerking met NewGround Law. De Rijksoverheid werd juridisch bijgestaan door Pillar Notarissen.

Scroll naar boven