Rijksvastgoedbedrijf betaalt € 37,5 mln voor voormalig hoofdkantoor Staalbankiers in Den Haag

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het voormalige kantorencomplex van Staalbankiers gekocht gelegen aan de Lange Houtstraat, Korte Vijverberg, Doelenstraat en Toernooiveld in het centrum van Den Haag.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 37.536.645. Het complex is circa 25.000 m² groot en omvat meerdere aaneengeschakelde gebouwen, waarvan er twee een monumentale status hebben, en biedt ruimte aan 100 parkeerplaatsen. Tot 2017 diende het complex als hoofdkantoor van Staalbankiers en had zijn hoofdingang aan de Lange Houtstraat 8, pal tegenover het bekende café-restaurant Schlemmer. Momenteel is het gebouw gedeeltelijk in gebruik bij verschillende tijdelijke huurders.

Strategisch

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het complex aangekocht mede vanwege de strategische locatie direct naast het Binnenhof. Voor de specifieke behoeften van de Tweede Kamer en haar ondersteuning wordt naast het Binnenhof passende huisvesting gezocht. De mogelijkheden van het Staalcomplex na transformatie sluiten daar op aan.

De verkoper werd commercieel geadviseerd door CBRE, technisch door Arcadis en juridisch door RechtStaete en Hermans & Schuttevaer.

 

Scroll naar boven