PROVADA Start bouw Waldorp Four in Den Haag

Sustay en ICG hebben vandaag op de PROVADA de koopovereenkomst voor de grond van Waldorp Four in Den Haag ondertekend. Daarmee komt er groen licht voor de bouw van 1175 appartementen in Den Haag Laakhavens.

Geplande start bouw is na de zomer van 2024. De hoofdaannemer is Heddes Bouw en Ontwikkeling. Waldorp Four wordt het grootste en hoogste prefab unitbouwproject van Nederland. Naar verwachting is het project eind 2027 gereed.

De appartementen worden ondergebracht in vier woontorens, verbonden door een ruime plint met winkels, een fietsenstalling en parkeerplekken. Ook komt er ruimte voor kantoren en andere voorzieningen. Sustay staat bekend om het ontwikkelen van betaalbare woningen. Het is daarom logisch dat vrijwel alle woningen in het sociale segment of middenhuur vallen.

Het project Waldorp Four is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Laakhavens Hollands Spoor, wat weer deel uitmaakt van het Central Innovation District (CID), het economische hart van de stad. De gemeente wees dit gebied tussen en rondom de intercitystations Den Haag Centraal, Hollands Spoor en Laan van NOI aan als plek waar in totaal 20.500 nieuwe woningen moeten komen. Daarbij zijn goede bereikbaarheid, voldoende groen en voorzieningen de uitgangspunten, om de stad ook in de toekomst aantrekkelijk, veilig en leefbaar te houden.

Scroll naar boven