PROVADA Icon Real Estate presenteert ontwerp voor Mahler 1

Tijdens de Provada heeft Icon Real Estate, onderdeel van Victory Group, het ontwerp van Mahler 1 gepresenteerd, een nieuw multifunctioneel kantoorgebouw aan het Gustav Mahlerplein op de Zuidas in Amsterdam.

Mahler 1 komt op de plek van het voormalige circulaire paviljoen Circl, op slechts enkele stappen verwijderd van station Amsterdam Zuid, dat in de toekomst een internationale transporthub wordt.

De start van de bouw van Mahler 1 staat begin 2025 gepland en de oplevering wordt verwacht in de tweede helft van 2027. Dit is het eerste project van de herontwikkeling van het voormalige hoofdkantoor van ABN Amro.

Net als bij het in 2018 opgeleverde Atrium aan de Zuidas combineert Icon Real Estate verschillende functies en voorzieningen in het gebouw. Ook duurzaamheid en natuur worden hierin geïntegreerd, en de mens staat centraal in het ontwerp.

Mahler 1 bestaat uit 15 verdiepingen en heeft een oppervlakte van 25.000 m² (bvo), inclusief de publiek toegankelijke ruimtes. De pilaren in de plint lijken een bos te vormen en bieden ruimte aan vogels om te broeden en aan insecten. Ook komen er 18 getrapte terrassen, voorzien van hangende tuinen

Het gebouw krijgt hoge plafonds, gecombineerd met een hybride houten frame. Het is toekomstbestendig en heeft flexibele ruimtes die kunnen worden aangepast aan veranderende behoeften.

Mahler 1 is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Icon Real Estate, het Deense architectenbureau 3XN en GXN en Erik Dhont Landscape Architects. Er wordt gemikt op meerdere certificeringen behalen, waaronder Breeam en Well.

Scroll naar boven