Peakside verkoopt Schiphol-locatie aan datacenterexploitant

Peakside Capital Advisors heeft een gemengd commercieel- en kantorencomplex in Schiphol-Rijk verkocht aan een wereldwijde datacenterexploitant en investeerder.

Het pand aan de Tupolevlaan 28-46 biedt 6.533 m² verhuurbare ruimte, waarvan 2.879 m² voor commercieel en 3.654 m² voor kantoorgebruik. Het gebouw, oorspronkelijk gebouwd in 1993 en gemoderniseerd in 2001, werd in 2019 aangekocht door Peakside. Het is momenteel verhuurd aan vier huurders en omvat extra grond die geschikt is voor verdere ontwikkeling.

De nieuwe koper, wiens naam niet bekend is gemaakt, betaalde bijna € 6 mln voor het gebouw.

“Met de digitale transformatie die plaatsvindt, is de vraag naar grond die geschikt is voor de ontwikkeling van datacenters en datacenterinfrastructuur enorm”, zegt Simon Lutz, partner bij Peakside Capital Advisors. “Wij zijn zeer verheugd over deze voor beide partijen voordelige verkooptransactie. Met zijn uitstekende ligging is het pand in Schiphol-Rijk ideaal voor het beoogde doel en vormt het een perfecte aanvulling op de bestaande datacentervoetafdruk van de koper in heel Europa.”

Peakside Capital Advisors werd geadviseerd door CBRE (commercieel) en CMS Law (juridisch). Spring Real Estate verzorgde namens de verkoper vermogensbeheer en vastgoedbeheer.

Scroll naar boven