Peakside verkoopt complex in Schiphol-Rijk aan investeerder in datacenters

Peakside Capital Advisors AG heeft een gemengd bedrijfs- annex kantorencomplex in Schiphol-Rijk verkocht aan een datacenter-exploitant en investeerder.

Het object aan de Tupolevlaan 28-46 biedt 6.533 m² verhuurbare ruimte, waarvan 2.879 m² bedrijfsruimte en 3.654 m² kantoren.  Het pand, oorspronkelijk gebouwd in 1993 en gemoderniseerd in 2001, werd in 2019 door Peakside aangekocht. Het is momenteel verhuurd aan vier huurders. Ook is er grond beschikbaar voor nieuwe ontwikkelingen.

“Met de digitale transformatie die plaatsvindt, is de vraag naar grond die geschikt is voor de ontwikkeling van datacenters en datacenter-infrastructuur enorm”, zegt Simon Lutz, partner bij Peakside Capital Advisors. “Met zijn uitstekende ligging is het pand in Schiphol-Rijk ideaal voor het beoogde doel en vormt het een perfecte aanvulling op de bestaande datacenters van de koper elders in Europa.”

De verkoper werd geadviseerd door CBRE (commercieel) en CMS Law (juridisch). Spring Real Estate verzorgde namens de verkoper vermogensbeheer en vastgoedbeheer.

Scroll naar boven