Panattoni Nederland start op risico met ontwikkeling distributiecentrum ’s-Heerenberg

Panattoni Nederland, onderdeel van Panattoni Europe, start met de ontwikkeling van een ultramodern logistiek distributiecentrum van 21.300 m² in ’s-Heerenberg.

In augustus 2021 wordt op risico gestart met de bouw van het distributiecentrum dat ligt op DocksNLD in ’s-Heerenberg in het grensgebied van Nederland en Duitsland.

De nieuwe ontwikkeling bestaat uit een warehouse van 21.300 m², een kantoor van 550 m² en een  mezzanine van 1915 m². Het distributiecentrum heeft een vrije hoogte van 12,20 meter, in totaal 21 docks en 35 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Naar verwachting wordt het complex in mei 2022 opgeleverd.

DocksNLD is door de gemeente in 2015 als logistieke hotspot geïntroduceerd en Panattoni Nederland ontwikkelt nu de laatste kavel die op deze grenslocatie beschikbaar is. Het distributiepark is op dit moment al thuis voor namen als Mainfreight, JCL Logistics, DSV, Rabelink Logistics en Pon Logistics. Het distributiecentrum van Panattoni is beschikbaar voor verhuur.

DocksNLD ligt langs de A12 en de Duitse A3 en op 13 kilometer van het knooppunt Oud-Dijk (A18-A12). Daarnaast bevinden de Rijn-Waal binnenvaart containerterminal en het station Emmerich zich op 5 kilometer afstand wat een directe en snelle distributie verbinding via het water en de weg oplevert naar andere logistieke knooppunten in zowel Nederland als Duitsland. Het nieuwe complex zal qua duurzaamheid voldoen aan de ‘Very Good’ standaard van BREEAM.

Jeroen Gerritsen, Algemeen Directeur Panattoni Nederland:  ‘Dit is een mooi begin voor ons in 2021. Onze portefeuille bestaat na de start in 2020 nu uit 8 projecten in Nederland. De DocksNLD site heeft ook als voordeel dat binnen een straal van 100 kilometer 17 miljoen mensen wonen en werken.’

Scroll naar boven