Over-IJssel 1882 Investment investeert in transformatie in Houten

Over-IJssel 1882 Investment heeft recentelijk in een off-marketdeal een kantoorgebouw in Houten aangekocht in een transformatiegebied.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 5,8 mln. Het kantoorgebouw van 1980 m² bevindt zich aan de Kokermolen 2-8 in het kantorenpark De Molenzoom, dat door de gemeente Houten is aangewezen als transformatiegebied.
Het oorspronkelijke kantorenpark op De Molenzoom werd gebouwd in de jaren 90, maar is sindsdien verouderd geraakt. Veel van de kantoorgebouwen staan leeg of worden onderbenut.
De gemeente zal een gebiedsvisie opstellen waarin wordt beschreven hoe het gebied er in de toekomst uit zou moeten zien. De gemeente betrekt bij de plannen de omwonenden en andere belanghebbenden. Er wordt gekeken naar hun wensen en suggesties om het gebied zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoeften van de gemeenschap. Het doel is om een aantrekkelijke, groene en levendige omgeving te creëren waar mensen wonen, werken en ontspannen.

Duurzame transformatie

Met een oppervlakte van ongeveer 1980 m², een lopende huurstroom, en gelegen op een perceel van 2675 m², betreft het een mooie investering voor een duurzame transformatie naar woonruimte.
Over-IJssel Investment heeft eerder op de naastgelegen kavel een kantoortransformatie succesvol afgerond. Koper heeft de intentie op deze locatie om duurzame huurwoningen in het middensegment te realiseren.
Waltmann Bedrijfshuisvesting heeft deze transactie namens de verkoper tot stand gebracht.

Scroll naar boven