Oplevering eerste woningen in woonwijk Cartesius in Utrecht

Vrijdag 14 april is de oplevering van project Solo, de eerste huurwoningen in fase 1 van de nieuwe woonwijk Cartesius.

Het deelproject ‘Solo’ bestaat uit 80 woningen, naar het ontwerp van Zecc Architecten. Op de begane grond bevinden zich 7 middenhuur/atelierwoningen en ruimte voor functies zoals daghoreca en culturele bedrijvigheid. Op de verdiepingen zijn 10 friendswoningen en 63 middenhuurwoningen gerealiseerd. Alle appartementen zijn voorzien van volledig ingerichte keukens en badkamers, hebben een grote eigen buitenruimte en zijn gebouwd rondom een binnenplaats met ruimte voor groen en ontmoeten. Een ruime onderdoorgang geeft toegang tot deze binnenplaats en onderliggende fietsenstalling.

De gebiedsontwikkeling van Cartesius bestaat uit verschillende fases met in totaal 2852 woningen. In Fase 1 heeft Keystone Vastgoed 322 woningen ontwikkeld, waarvan 92% behoort tot het middenhuur-segment. In fase 2-6 worden de komende jaren door Ballast Nedam Development en MRP nog 2530 woningen ontwikkeld. Daarnaast komen er twee parken, een basisschool, sporthal, supermarkt met biologische producten, horeca en diverse culturele en sportvoorzieningen. De wijk wordt autoluw, met veel ruimte voor groen, wandelaars en fietsers en slimme mobiliteitsoplossingen.

Fase 1 bestaat uit twee woongebouwen; ‘Solo’, dat nu opgeleverd wordt en ‘Track’, dat later dit jaar in gebruik zal worden genomen. Beide gebouwen zijn ontwikkeld door Keystone Vastgoed en gekocht door Syntrus Achmea Real Estate & Finance namens PME pensioenfonds. Alle woningen in ‘Solo’ zijn inmiddels verhuurd. Bouwbedrijf Wessels Zeist is verantwoordelijk voor de realisatie.

Scroll naar boven