Oplevering corporatiewoningen in Krommenie

Na een sloop-en bouwperiode van 2,5 jaar heeft woningbouw corporatie Parteon de nieuwe 3- en 4 kamerwoningen aan de Lijnbaan en Zonnelaan in Krommenie opgeleverd.

In twee fases zijn er 72 vooroorlogse woningen gesloopt en 75 energieneutrale woningen teruggebouwd. Samen met aannemer Plegt-Vos en Bureau Beltman Architecten is ervoor gezorgd dat de energieneutrale nieuwbouwwoningen goed aansluiten bij de omgeving.

Een groot aantal bewoners is na afronding van de eerste fase teruggekeerd naar de wijk. Veel van deze bewoners zijn in de buurt geboren en getogen. Ook in de tweede fase worden er vroegere bewoners verwelkomd.

Kameleon

Kinderboekenschrijver Hotze de Roos, bekend van De Kameleon-boekenserie, heeft een groot deel van zijn leven aan de Lijnbaan gewoond. Daarom is op de kopgevel van een woning aan de Lijnbaan een gedenksteen geplaatst. Op die manier krijgt ook de geschiedenis een plek in de wijk. De onthulling van de gedenksteen is gedaan in het kader van de uitreiking van de Hotze de Roosprijs. De Hotze de Roosprijs is een prijs die jaarlijks aan een debuterende kinderboekenschrijver wordt uitgereikt.

 

Scroll naar boven