Ook sporthal toegevoegd aan Lincolnpark in Hoofddorp-Zuid

Aan de zuidkant van Hoofddorp komen in project Lincolnpark onder meer minimaal 1600 woningen, twee scholen, een winkelcentrum en ook een sporthal.

Lincolnpark is een groot woonproject in de gemeente Haarlemmermeer. De wijk wordt energieneutraal en auto’s worden geweerd. ‘Als je je auto voor de deur wilt hebben, is deze wijk misschien niet voor jou,’ heeft wethouder Jurgen Nobel van Haarlemmermeer gezegd.

Voor de sporthal heeft gemeente Haarlemmermeer ‘BINX Smartility’ geselecteerd. Meteen daarnaast komen ook aangrenzende horecavoorzieningen, twee supermarkten en winkels voor dagelijkse boodschappen.

Avonduren

De sporthal zal overdag worden gebruikt door de twee nabijgelegen scholen. Op termijn zullen in de avonduren en weekenden plaatselijke verenigingen er volop gebruik van maken. De gemeente werkt nu samen met de aannemer aan de detailplanning voor de nieuwbouw en laatste details over het werk aan de sporthal. Lichtstad Architecten maakte het ontwerp van de nieuwe sportaccommodatie.

De start van de bouw staat gepland voor 2025. De nieuwe sporthal is naar verwachting in 2026 gereed, de oplevering is in datzelfde jaar.

Voor Lincolnpark, waar de sporthal komt, staan sociaal duurzame, energieneutrale en circulaire ambities centraal. Deze ambities, zoals dat er net zoveel energie wordt opgewekt als wordt verbruikt (‘nul op de meter’), gelden ook voor de bouw van de sportaccommodatie.

Herbruikbaar

Bij de bouw van de sporthal worden materialen gebruikt die lang meegaan en weinig onderhoud nodig hebben. De gemeente kiest materialen die zowel praktisch als mooi zijn, met de nadruk op duurzaamheid. De aannemer gebruikt zo min mogelijk materialen, maar zorgt dat de kwaliteit goed blijft, en kiest voor herbruikbare en milieuvriendelijke mogelijkheden. Aan het einde van hun levensduur kunnen de materialen opnieuw gebruikt worden.

In Lincolnpark komen ook zorgwoningen en kleine bedrijven. In Lincolnpark delen de bewoners en ondernemers samen bepaalde voorzieningen. En door gebruik van duurzame materialen en slimme water- en energieoplossingen, is de wijk klaar voor de toekomst. Voor het Centrumgebied van Lincolnpark loopt nu een uitvraag in de markt. De andere gebieden van Lincolnpark volgen de komende tijd.

Gemeente Haarlemmermeer deelt op de Provada samen met andere gemeenten de stand van de Metropoolregio Amsterdam (stand 12-01).

Scroll naar boven