Zwolle: Wehkamp naar bedrijventerrein Hessenpoort

Wehkamp verplaatst zijn distributiecentrum naar Zwolle.

Wehkamp verplaatst zijn distributiecentrum van Dedemsvaart naar Zwolle. Het nieuwe distributiecentrum op het bedrijventerrein Hessenpoort krijgt een oppervlakte van 35.000 m² en wordt ontwikkeld door de Belgische vastgoedonderneming WDP. RFS Holland Holding, de moedermaatschappij van onlinewarenhuis Wehkamp, en WDP hebben een huurcontract getekend van 15 jaar.


Het is hiermee een van de grootste transacties met logistiek vastgoed van het jaar.
Het duurzame centrum vergt een investering van ruim € 100 mln het wordt gerealiseerd op een terrein van ruim 10 ha. WDP investeert € 25 à 30 mln en RFS besteedt meer dan € 70 mln aan de inrichting. Voor het project heeft WDP een financiering verkregen van Triodos. De ontwikkelaar verwacht een huurrendement van 8%. Het complex moet in de zomer van 2015 gereed zijn.

Het wordt volgens RFS het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor onlineretail ter wereld bouwen. Het krijgt bijna 480.000 zogenoemde ‘picklocaties’ waar 468 shuttletreintjes producten kunnen oppikken. Daarnaast komen er 8000 palletlocaties en 2,5 kilometer aan stellages voor hanggoed. In totaal kunnen er straks 4 mln artikelen worden opgeslagen.
De nieuwe locatie moet het huidige distributiecentrum van Wehkamp in Dedemsvaart gaan vervangen, dat is al sinds de jaren 60 in gebruik is. De 200 vaste krachten die nu in Dedemsvaart werken, kunnen straks meeverhuizen.
Wehkamp heeft verder nog een logistiek centrum in Maurik. Dat centrum, dat vooral bedoeld is voor de distributie van meubels en koelkasten, blijft gewoon bestaan.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws