Zwolle: UBS verwerft 31.500 m² aan logistiek vastgoed

UBS AM heeft een logistiek pand van 31.500 m² aangekocht van de gebruiker.

Het Kadaster meldt een koopprijs van € 35,7 miljoen. Momenteel is de locatie het hoofdkwartier van babyvoeding- en melkpoederproducent Buisman Zwolle, die het pand zal huren. Het pand is gelegen op bedrijventerrein Hessenpoort, een 300 hectare groot bedrijventerrein in Zwolle.

UBS Asset Management (UBS AM) Real Estate & Private Markets (REPM) heeft 31.500 m² aan logistiek vastgoed gekocht op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Dat maakt de vermogensbeheerder vandaag bekend. Verkoper Buisman Zwolle, een fabrikant van babyvoeding en melkpoeder, blijft de locatie huren en gebruiken als hoofdkantoor.

Het pand werd gebouwd in 2000 en uitgebreid in 2004, en heeft twee moderne kantoorunits met ruim 90 parkeerplaatsen. Het wordt met een 15-jarige triple-net huurovereenkomst aan Buisman verhuurd.

Hessenpoort is een bedrijventerrein in Zwolle dat de thuisbasis is van meer dan 45 bedrijven. UBS raadpleegde Loyens & Loeff als juridisch adviseurs, Amstelius als technisch adviseurs en PwC als fiscaal adviseurs. De verkoper werd geadviseerd door Houthoff (juridisch) en Cushman & Wakefield (commercieel en technisch).

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws