Zwolle: UBS koopt DC Picnic

UBS Asset Management koopt van ontwikkelaar Impact Vastgoed het fulfilmentcenter dat is verhuurd aan Picnic in Zwolle van 45.000 m².

Het distributiecentrum staat op 7 hectare grond. Huurder Picnic is een snelgroeiende aanbieder van online boodschappenbezorging.

De voorbereidingen voor de bouw gaan deze maand van start en het gebouw zal naar verwachting in november volgend jaar aan de koper worden opgeleverd. Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello is gecontracteerd als aannemer.

Het hoogwaardig en duurzaam fulfilment center is ontworpen door architect Palazzo.

In het komende PropertyNL Magazine een interview met Philip van der Ent en Marco Praagman over het ontwikkelen voor Picnic. Impact ontwikkelt ook het fulfilmentcenter voor Picnic in Ridderkerk en is bezig met een locatie in Noord Holland.

Picnic, opgericht in 2015, levert een volledig assortiment boodschappen aan honderdduizenden klanten met een vloot van meer dan 1.500 elektrische bezorgvoertuigen, actief in 150 steden in heel Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Impact Vastgoed werd geadviseerd door CBRE (commercieel) en Houthoff (juridisch). UBS Asset Management werd geadviseerd door Loyens & Loeff (juridisch), BNP Paribas Real Estate (commercieel), Deloitte (tax), SGS (technisch) en CBRE (debt advisory).

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws