Zwolle: start bouw voor Pathé bioscoop

27 November 2015 – Projectontwikkelaar Epicurus kondigt de ontwikkeling van een nieuwe Pathé bioscoop in Zwolle aan die in samenwerking met Multi wordt gerealiseerd.
Opdrachtgever Pathé heeft donderdag 26 november het officiële startsein gegeven voor de bouw van een moderne bioscoop in Zwolle. De nieuwe Pathé bioscoop maakt onderdeel uit van het nieuwe project Katwolderplein in Zwolle. Epicurus realiseert in opdracht van Pathé en in samenwerking met Multi een bioscoop met 9 zalen en ruim 1.500 stoelen. Naar verwachting opent de bioscoop eind 2016.
De ontwikkeling en realisatie van het Katwolderplein is een belangrijk onderdeel van de grootschalige, ambitieuze herontwikkeling en herinrichting van de westelijke stadsentree van Zwolle. Dit gebied ligt precies tussen de historische Zwolse binnenstad met haar grachten en de belangrijkste toegangsweg voor bezoekers, de A28. Vorig jaar is de Rodetorenbrug aangelegd over de gracht, waardoor de binnenstad nu voor voetgangers en fietsers direct is verbonden met het Katwolderplein.
Het ontwerp van de bioscoop is in een samenwerkingsverband tussen EUP design en Dok architecten tot stand gekomen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws