Zwolle, Ridderkerk: Impact bouwt voor Picnic

13 juli  2021 – Impact Vastgoed realiseert voor online supermarkt Picnic een geautomatiseerd fulfilmentcentrum (fc, foto) op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle en een geautomatiseerd distributiecentrum in Ridderkerk.

Het pand in Zwolle heeft een vloeroppervlak van 45.000 m2. Impact Vastgoed is de ontwikkelaar en verhuurt het gebouw op Hessenpoort aan Picnic. Het distributiecentrum is ontworpen door architect Palazzo. In november dit jaar wordt gestart met de bouw.

Het nieuwe fc op Hessenpoort gebruikt technologie om wekelijks voor ruim 200.000 gezinnen de boodschappen gereed te maken voor levering. Door het inzetten van deze slimme technologie kunnen medewerkers efficiënter en ergonomischer werken.

Het nieuwe distributiecentrum aan de Peterselieweg op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk wordt ontwikkeld en verhuurd door Impact Vastgoed en krijgt een oppervlakte van 42.000 m2. Picnic verwacht in Ridderkerk wekelijks ruim 200.000 kratten met boodschappen te verwerken.

Dit distributiecentrum is eveneens ontworpen door architect Palazzo. Na de zomer van 2021 start de ontwikkelaar met de bouw, die een jaar in beslag neemt. Daarna zal Picnic zelf de mechanisatie inbouwen.

Anderhalf jaar geleden kondigde Picnic de ontwikkeling van een distributiecentrum in Utrecht aan. Dat centrum wordt over enkele maanden operationeel. Vorige maand werd bekend dat ook in Rotterdam een geautomatiseerd fc wordt gebouwd.

Picnic startte in september 2015 in Amersfoort en heeft inmiddels 650.000 klanten in ruim 125 Nederlandse plaatsen die hun boodschappen gratis thuisbezorgd krijgen met een van de ruim 1000 elektrische bezorgwagentjes. De omzet verdubbelde in 2020 naar 500 miljoen euro, in 2021 moet dat 1 miljard zijn.

De Mik Bedrijfshuisvesting trad bij de totstandkoming van de transacties in Zwolle en Ridderkerk op namens huurder Picnic, CBRE trad in Zwolle op namens de verhuurder.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws