Zwolle: Primarkt neemt pand Melkmarkt in portefeuille

16 December 2016 – Retailketen Primark heeft zijn nieuwe, volgend jaar te openen winkelpand aan de Melkmarkt in Zwolle aangekocht. Naar verluidt heeft Primark ongeveer € 23 mln hiervoor betaald. Verkoper is VOF Roo-Haen, de ontwikkelcombinatie van BPD Ontwikkeling regio Noord-Oost & Midden en DLH Ontwikkeling.

De verkoop aan Primark is een uitvloeisel van de in 2015 getekende huurovereenkomst met  de moderetailer. Het pand biedt onderdak aan ongeveer 6.000 m2 winkelruimte.
Op 4 november 2016 heeft de oplevering van het casco gebouw plaatsgevonden. Primark is nu druk bezig met afbouw en inrichting. De verwachting is dat de opening in het voorjaar van 2017 plaatsvindt.
Frans Holleman, directeur regio Noord-Oost & Midden van BPD, vindt dat ‘het gebouw aan de Melkmarkt voegt zich geweldig in de bestaande stad en geeft een impuls aan een levendige binnenstad’. Nadat de locatie jarenlang onbenut is gebleven is in 2015 de sloop van de panden begonnen, waarna eind 2015 de bouw is gestart.

Recim adviseerde VOF Roo-Haen in zowel het verhuur- als het verkoopproces. Het gebouw aan de Melkmarkt in Zwolle is een ontwerp van Dana Ponec van bureau Ponec de Winter uit Amsterdam. De bouw is uitgevoerd door Bouwbedrijf Wessels Rijssen bv.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws