Amersfoort, Apeldoorn, Zwolle: Fletcher neemt zes hotels over

15 Februari 2017 – Fletcher neemt zes hotels uit de Princess Hotel Collection over, waaronder een hotel in Epe-Zwolle. Ze komen uit een vastgoedfonds van Annexum. De zes hotels stonden in november op last van de financier FGH nog op de rol voor een executieveiling, maar deze ging niet door. Ze zijn nu gekocht door Fletcher Hotels. Een overnamesom is niet bekend gemaakt.

De hotels staan in Amersfoort, Loosdrecht, Epe, Beekbergen (2) en Hoenderloo. Per 6 maart 2017 gaan ze verder onder de Fletcher-vlag.
Ze werden in 2006 aangekocht voor het fonds European Hospitality Properties (EHP), opgericht door Annexum, HSG, zakenbank Kempen & Co. en enkele andere investeerders. In EHP zaten ook nog 3 Duitse hotels.

De bedoeling was nog meer aankopen te doen voor het fonds, maar de crisis stak een spaak in het wiel. Nadat de exploitant Golden Tulip in 2009 failliet ging, besloten Annexum en HSG de exploitatie in eigen hand te nemen onder de naam van Full House Management (FHM). Sinds 2014 maken de 6 hotels deel uit van de Princess Hotel Collection, waartoe nog 3 andere hotels behoren. Daarvoor werd een deal gesloten met Princess-oprichter Aad Ouburg. Jan Roersma is directeur van Princess (samen met Huib Boissevain van Annexum) en van HSG en FHM.

Fletcher Hotels koopt zowel de exploitatie als het vastgoed van de volgende hotels:

Hotel Amersfoort
Hotel Loosdrecht-Amsterdam
Hotel Epe-Zwolle
Hotel Beekbergen-Apeldoorn (eerste foto)
Hotel de Wispelberg (Beekbergen)
Hotel Victoria (Hoenderloo, tweede foto)

De transactie betreft in totaal 600 kamers. De portefeuille van de Fletcher groep bestaat hiermee uit 81 hotels. Rob Hermans, ceo Fletcher Hotels: ‘Elk hotel is uniek en heeft zijn eigen identiteit en functie in de markt. Dat maakt dat wij enorm trots zijn op deze overname. Zes hotels overnemen op één dag is ook voor Fletcher Hotels nieuw, maar wij hebben er veel zin in.’

Oprichter Chris Luken verkocht vorig jaar zijn hotelketen Fletcher Hotels aan het zittend management Rob Hermans en Edwin van Heteren en aan investeerders NIBC Bank en de Luxemburgse hotelinvesteerder Xead Group. Luken had in 2010 al eens een bod gedaan op de failliete boedel van Golden Tulip in Nederland, maar van een portefeuilleaankoop kwam het toen niet. Later zijn wel afzonderlijke voormalige Golden Tulip hotels in de portefeuille van Fletcher terechtgekomen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws