Zwijndrecht: Tres Invest koopt winkelcentrum Walburg van Vastned

27 Maart 2018 – Handelsonderneming Tres Invest uit Zwijndrecht heeft een groot deel van het winkelcentrum Walburg in het stadscentrum van Zwijndrecht gekocht van Vastned Retail Nederland.

Vastned Retail Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde winkelvastgoedonderneming Vastned. Huurders in het door Tres Invest gekochte deel van het winkelcentrum zijn onder andere Jumbo Supermarkten, Hema en landelijke retailers als Big Bazar, Xenos, Kruidvat, Hans Anders en Hunkemöller.

Winkelcentrum Walburg (28.000 m²) is met ongeveer 100 winkelunits het hoofdwinkelcentrum voor Zwijndrecht en trekt tevens bezoekers uit buurgemeenten als Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk en Dordrecht. Het winkelcentrum werd in 1973 geopend en in de jaren daarna vergroot. In de jaren negentig van de vorige eeuw werd het winkelcentrum volledig overdekt.

Walburg en het openbare gebied daar omheen ondergaat thans een grondige revitalisatie, die begin Q4 2018 dient te zijn afgerond. Vastned nam in 2011 de 33 winkelunits (14.000 m²) over van Unibail-Rodamco, destijds voor een bedrag van in totaal € 40,5 mln. Hoeveel Tres

Invest nu voor de aankoop betaalt, wordt niet bekend gemaakt.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws