Zwijndrecht: Nieuw bedrijfspand Schaffenburg opgeleverd

1 september 2020 – Donderdag 27 augustus leverde Heembouw de nieuwe huisvesting voor Schaffenburg Office Furniture op.

Het bedrijfspand van 4500 m² ligt op bedrijventerrein Bakestein in Zwijndrecht, pal aan de A16.

Familiebedrijf Schaffenburg Office Furniture is een producerende groothandel van kantoormeubilair met een omvangrijk dealernetwerk. Het bedrijf groeit en heeft een grote eigen voorraad voor snelle levering.

De twee gedraaide blokken van het hoogbouwvolume zorgen voor een alzijdige oriëntatie, zowel richting de snelweg als richting de vergezichten over de Drechtsteden en Rotterdam. Het kantoorprogramma met showrooms van in totaal 1500 m² zijn verdeeld over de gehele toren. Op de begane grond bevindt zich ook de bedrijfshal van 3000 m² met ruimte voor opslag en montagewerkzaamheden: de meubels en inrichting van Schaffenburg worden namelijk gemonteerd geleverd op locatie bij de klant.

De centrale ontmoetingsruimte met showroom verbindt beide gebouwdelen en vormt het hart van het gebouw met een volledig transparante laag waar ontvangst en ontmoeting samenkomen in een werkcafé met toegang tot het dakterras.

Het pand is volledig gasloos en is voorzien van voldoende pv-panelen die door middel van een warmtepomp het gebouwklimaat zullen aansturen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws