Zoetermeer: Topcon huurt nieuwbouw distributiecentrum

13 november 2019 – Topcon heeft met PingProperties een meerjarige huurovereenkomst gesloten voor de huur van een nieuw te ontwikkelen distributiecentrum op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer.

High-tech-bedrijf Topcon is sinds de jaren zeventig gevestigd in de regio Rotterdam. Het bedrijf, met Topcon Europe Positioning als Europees hoofdkantoor, is gespecialiseerd in de distributie van nauwkeurige positiebepalingsystemen en workflowoplossingen voor de bouw, infra en landbouwbranche.

Het nieuw te ontwikkelen distributiecentrum omvat 3350 m² bedrijfsruimte, 1000 m² kantoorruimte, 336 m² mezzanine en 30 parkeerplaatsen en is eigendom van PingProperties Siemens Tech Campus Fund.

Op de nieuwe locatie kan Topcon op de groeiende logistieke en bijbehorende infrastructurele uitdagingen beter inspelen. Daarnaast is het aanwezige ecosysteem van technologiebedrijven en onderwijs op de campus interessant om verdere verbindingen in de regio aan te gaan.

Dutch Tech Campus ligt in het hart van de Randstad, langs de snelweg A12 in Zoetermeer en is 130.000 m² groot, met technologiebedrijven zoals Siemens en Teleplan. Verspreid over 10 gebouwen omvat de campus in totaal 42.412 m² kantoorruimte en bedrijfs- en productieruimte. Daarnaast heeft de locatie een ontwikkelpotentie van 36.000 m² en wordt het overkoepelende gebied omgevormd tot Dutch Innovation Park, waar Dutch Tech Campus onderdeel van is, net als de Dutch Innovation Factory (DIF). DIF huisvest drie ICT-opleidingen van de Haagsche Hogeschool, een innovatiecentrum en een aantal ICT-bedrijven. Onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven worden hier samengebracht tot een ecosysteem waarbinnen kennisuitwisseling en samenwerking centraal staan.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws