Zoetermeer: Siemens-complex wordt Tech Campus

8 Januari 2015 – PingProperties heeft het Siemens Complex in Zoetermeer gekocht van Siemens Nederland.  De aankoopsom van het complex ligt tussen de € 30 – € 50 mln, aldus PropertyNL Research.  PingProperties zal het complex omvormen tot de Tech Campus ten behoeve van innovatieve ondernemingen op het gebied van ICT en technologie.

Er zal hierbij fors worden geïnvesteerd in diverse voorzieningen en faciliteiten voor huurders en bezoekers van de campus. PingProperties is hierover al enige maanden in gesprek met de Gemeente Zoetermeer. In 2018 zal de Tech Campus een ‘eigen’ RandstadRail- en NS-station zal krijgen.

De waarde van het fonds kan vermeerderen door de ontwikkelpotentie van bijna 60.000 m² te benutten. Hiertoe ziet PingProperties reeds meerdere scenario’s binnen het concept van de Tech Campus. Daarnaast kent het fonds een laag risicoprofiel door de hoge onderliggende grondwaarde. Het fonds bestaat uit 3 deelnemers; PingInvestors, tevens het management van PingProperties en twee private beleggers. Het complex zal geplaatst worden in het nieuwe Corporate Office fund IX van Ping Properties.

Het complex beslaat circa 130.000 m², waarop 10 gebouwen van in totaal 41.475 m² verhuurbaar vloeroppervlak staan met 731 bijbehorende parkeerplaatsen. Deze gebouwen betreffen zowel kantoorruimte, als hoogwaardige bedrijfs-/productieruimte. Op het complex huurt Siemens langjarig circa 8500 m² kantoor- en bedrijfsruimte terug. Daarnaast zijn hier meerdere grote huurders gevestigd, waaronder Atos en Teleplan.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws