Zoetermeer: PingProperties ontwikkelt DC voor Topcon

14 oktober 2020 – PingProperties gaat op Dutch Tech Campus in Zoetermeer voor Topcon Europe Positioning een stand-alone distributiecentrum realiseren.

Na oplevering van het gebouw, dat wordt ontwikkeld aan de Werner von Siemensstraat, huurt Topcon 3350 m² vloeroppervlakte met daarbij kantoren en parkeerplaatsen. Topcon had eind vorig jaar al aangegeven zich langjarig te willen verbinden aan DTC. Onlangs zijn PingProperties en Topcon een nieuwe locatie overeengekomen, waardoor de ontwikkeling van een stand-alone distributiecentrum voor Topcon mogelijk is geworden. De ligging en de synergetische voordelen van de campus speelden een belangrijke rol in de keuze voor DTC. Naar verwachting zal Topcon in de zomer van 2021 zijn intrek nemen op de campus.

Hiermee zet PingProperties een tweede belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Dutch Tech Campus. Onlangs heeft ook Siemens Mobility zich langjarig aan de campus verbonden. De komst van Topcon en de huur verlenging met Siemens Mobility sluiten goed aan bij de ambitie van PingProperties om de campus verder te ontwikkelen tot een volwassen duurzame campus voor bedrijven gericht op slimme technologie, ICT en logistiek.

De Topcon Positioning Group ontwikkelt, produceert en distribueert producten en oplossingen op het gebied van nauwkeurige positiebepaling en omgevingsinventarisatie. Topcon creëert hiermee oplossingen en workflows  voor de (land)bouw en infra.

DTC is een duurzame campus voor bedrijven gericht op technologie, ICT en logistiek. Bedrijven op de campus kunnen gebruik maken van gemeenschappelijke faciliteiten, kennis delen en samenwerken. Het huidige complex bevat 13 hectare met daarop 10 gebouwen verdeeld over kantoorruimte en hoogwaardige bedrijfs- en productieruimte met een totale vloeroppervlakte van 42.000 m² vvo en een ontwikkelpotentie van 36.000 m². Het gebied ligt direct langs de A12 en pal naast station Lansingerland–Zoetermeer. Naast Siemens Mobility zijn onder meer WSAudiology, Atos Medical, Reconext en Grey Valley er gevestigd. Dutch Tech Campus (DTC) is samen met Dutch Innovation Factory (DIF) onderdeel van het Dutch Innovation Park (Park) in Zoetermeer.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws