Zoetermeer: Intospace koopt groot kantoor-bedrijfspand

23 september 2021 – Vastgoedfonds Hanzevast Holland 52 heeft het pand aan de Oostweg 2 in Zoetermeer verkocht aan Intospace, onderdeel van Somerset Capital Partners. Over de koopsom doen partijen geen mededeling.

Oostweg 2 heeft een totale oppervlakte van 43.658 m² aan bedrijfs- en kantoorruimte. Hiervan is 10.913 m² bedrijfsruimte, 17.505 m² mezzanine en 8853 m² kantoorruimte. Het gebouw was voorheen in gebruik als hoofdkantoor en distributiecentrum van Miss Etam.

Tim Beckmann ceo van Intospace: ‘Wij hebben recent in de regio Zoetermeer/Bleiswijk een aantal mooie ontwikkelingen gerealiseerd, waaronder de DC’s voor Zalando en Jumbo. De A12 regio zien we als een interessante regio voor logistieke bedrijven, die zich oriënteren op de Randstad regio. Deze locatie leent zich goed voor duurzame herontwikkeling en past daarmee perfect binnen onze strategie. Daarin geven we prioriteit aan hergebruik van bedrijfsterreinen boven zogenaamde nieuwe greenfield ontwikkelingen. Momenteel onderzoeken we hoe we de site het beste kunnen optimaliseren en weer een optimale huisvestingsoplossing kunnen bieden aan één van onze gebruikers.’

‘De beheerder van Vastgoedfonds Hanzevast Holland 52, Hanzevast Capital, is tevreden over de verkoop,’ zegt Steven Delsman, directeur Vastgoed bij Hanzevast. ‘Het object was het laatste van drie bedrijfs- en kantoorpanden in eigendom sinds de oprichting. Met de verkoop kan het fonds, dat in 2004 isopgericht, de komende periode worden afgewikkeld. Ondanks het faillissement van huurder Miss Etam heeft de verkoop een mooi resultaat opgeleverd, waardoor de particuliere beleggers uitzicht hebben op een aantrekkelijke slotuitkering. Het fonds kan, ondanks de tumultueuze crisisjaren, daarom toch met een adequaat resultaat worden afgesloten.’

Intospace werd juridisch bijgestaan door Solid Attorneys. De verkoper werd in het gehele commerciële traject geadviseerd door NL Real Estate – Knight Frank en juridisch bijgestaan door Trip Advocaten Notarissen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws