Zevenaar: Vailog bouwt DC van 80.000 m2 op 7Poort

26 Februari 2015 – De gemeente Zevenaar en Klokontwikkeling BV hebben een overeenkomst getekend met logistiek ontwikkelaar Vailog voor een kavel van ca. 15 ha. op het bedrijvenpark 7Poort te Zevenaar.

Vailog gaat op deze locatie een distributiecentrum realiseren met een omvang van ca. 85.000 m2 bvo. Vailog ziet uitstekende mogelijkheden voor grootschalige DC’s op 7Poort. Zevenaar ligt midden tussen de dichtbevolkte Randstad en het Ruhr-gebied, waardoor miljoenen consumenten binnen 24 uur bediend kunnen worden. Bovendien zijn er snelle verbindingen vanuit de beide mainports Rotterdam en Schiphol via de weg (A12/A15 met toekomstige doortrekking), rail (Betuweroute) en water (Rijn/Waal met barge terminal in Emmerich).

Op BusinessPark 7Poort zijn al grote logistieke bedrijven gevestigd zoals Dachser Intelligent Logistics, Chep Pallecon Solutions en Skantrae deuren. De gemeente heeft met het nieuwe bestemmingsplan 7Poort de realisatie van grootschalige DC’s mogelijk gemaakt. Er zijn geen planologische of andere belemmeringen.

Klokontwikkeling is eigenaar van ca. 7 ha. van deze 15 ha. en bestaat uit de volgende partijen: Klokgrondexploitatie BV, Van Arnhem Ontwikkeling BV en V.H.G. Beuningen BV.

Vailog is een internationale Italiaanse onderneming met ruime ervaring in het ontwikkelen van logistiek vastgoed. De afgelopen decennia heeft Vailog meer dan 1.500.000 m2 logistieke ruimte ontwikkeld in Italië, Frankrijk, Nederland en China. De meest recente ontwikkelingen zijn logistieke centra van 65.000 m2 voor Best Seller in Shanghai, 87.000 m2 voor Amazon in Milaan en 20.000 m2 voor La Poste in Parijs. In Nederland heeft het bedrijf DC’s in Almere en op Schiphol.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws