Zevenaar: Solidiam ontwikkelt DC van 130.000 m²

26 Februari 2019 – BusinessPark 7Poort in Zevenaar heeft zijn grootste kavel á 190.000 m² uitgegeven aan Solidiam in samenwerking met Mobion en 3B Group.

Ronald Egger heeft namens Solmobig op vrijdag 22 februari 2019 zijn handtekening gezet onder de overeenkomst voor de bedrijfskavel in Zevenaar. Namens de gemeente Zevenaar tekende wethouder Nanne van Dellen. Op de 19 hectare kavel wordt een XXL-distributiecentrum ontwikkeld. Het voornemen is om de nieuwe huisvesting eind 2020 op te leveren.

Groeiend 7Poort
De uitgifte van de 19 hectare kavel is een grote stap voor BusinessPark 7Poort en Zevenaar. Wethouder Nanne van Dellen: ‘We zijn erg blij dat er gekozen is voor deze locatie. Met de uitgifte van de grootste kavel die we hebben zetten we een forse stap in de ontwikkeling van 7Poort, welke ook kansen biedt ten aanzien van werkgelegenheid. Ik verwacht ook dat de komst van het XXL distributiecentrum een aanzuigende werking heeft op andere geïnteresseerden in 7Poort. Het benadrukt de unieke kwaliteit en de ligging van 7Poort ten opzichte van de belangrijke economische hotspots van Nederland, Duitsland en het Europese achterland.’

DC XXL
Op de kavel wordt een multifunctioneel distributiecentrum van ruim 130.000 m² ontwikkeld waar een of meerdere logistieke dienstverleners zich kunnen vestigen. Het voorlopige ontwerp bestaat uit vijf warehouses, met mogelijkheden tot aanpassingen afhankelijk van logistieke dienstverleners die zich er gaan vestigen.

BAT
Solidiam is een ontwikkelende belegger uit Amsterdam en Mobion een ontwikkelde belegger uit Oisterwijk. 3B Group uit Velddriel is een groep bedrijven van de familie van Van den Biggelaar die investeert in nieuw en bestaan vastgoed.

Solidiam is al veel langer actief in Zevenaar. Op het voormalige terrein van British American Tabacco (BAT) bouwt de ontwikkelaar een nieuwe woonwijk. Rondom de gerestaureerde fabrieksgebouwen ontstaat een gevarieerde woonwijk die bestaat uit 5 deelgebieden, in totaal 138 woningen. De verkoop is recent gestart.

Het oorspronkelijke plan van Solidiam voor een factory outlet center op deze locatie is niet doorgegaan, omdat Stable ook een plan voor een outlet had in Zevenaar, bij de Spoorallee. Het streven is dat Fashion Outlet Zevenaar in 2021 open gaat.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws