Zevenaar: Provincie ziet outletcentrum niet zitten

2 Juli 2014 – Gedeputeerde Josan Meijers van de Provincie Gelderland ziet niets in het plan van Stable en KWP voor een outletcentrum bij Zevenaar.

Dat meldt de Gelderlander. Meijers zegt te gaan onderzoeken of ze het 12.000 m² grote winkelcentrum kan tegenhouden. Ook de Stadsregio Arnhem en Nijmegen houdt geen rekening met een outletcentrum. Meijers reageert op berichten dat Stable met bouwer Veluwezoom Verkerk en projectontwikkelaar KWP, beiden dochters van VolkerWessels, een outlet center in Zevenaar willen realiseren.

Het nieuwe winkelcentrum van 12.000 m² moet in het gebied Spoorallee langs de A12 komen, vlakbij de Duitse grens. Naast retail is er ruimte voor horeca, een hotel, wellness en andere leisure. Aanvankelijk zou MAB hier met KWP een winkelcentrum ontwikkelen, maar MAB heeft zijn positie opgegeven nadat de Rabo Vastgoedgroep besloot uit strategische overwegingen de ontwikkelaar van commercieel vastgoed te ontmantelen.

Stable was ook de ontwikkelaar van de outlet centers Batavia in Lelystad en Rosada in Roosendaal en wilde er samen met Forum Invest een bij Zoetermeer realiseren. Dat plan is echter door de Provincie Zuid-Holland afgeschoten.
Rosada kwam in 2012 in handen van de Britse beleggingsmaatschappij Resolution RE Advisors. Batavia werd dit jaar verkocht aan Meyer Bergman. Designer Outlet Center Roermond is eigendom van McArthurGlen, tevens de exploitant.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws