Zevenaar: Gazeley koopt nieuw distributiecentrum

15 Maart 2019 – Gazeley heeft een 130.000 m² groot nieuwbouwdistributiecentrum in Zevenaar gekocht. De ontwikkelaar, een combinatie van Solidiam, Mobion en 3B Group, heeft onlangs de overeenkomst gesloten met de logistiek vastgoedbelegger.

BusinessPark 7Poort in Zevenaar heeft zijn grootste kavel van 19 hectare uitgegeven aan Solidiam in samenwerking met Mobion en 3B Group. Zij ontwikkelen op deze kavel een distributiecentrum van 130.000 m². Het is een multifunctioneel distributiecentrum waar een of meerdere logistieke dienstverleners zich kunnen vestigen. Het voorlopige ontwerp bestaat uit vijf warehouses, met mogelijkheden tot aanpassingen, afhankelijk van wie de huurders worden. Het voornemen is om de nieuwe huisvesting eind 2020 op te leveren.

Het logistieke complex in Zevenaar ligt langs de A12 en dichtbij de Duitse grens. Het zal kunnen profiteren van de nieuwe verbindingsweg die wordt aangelegd tussen de A15 en A12. Hoeveel Gazeley voor het logistieke complex betaalt, is niet bekend gemaakt.

Gazeley is een grote investeerder en ontwikkelaar van logistieke warehouses en distributieparken en onderdeel van GLP. De onderneming heeft vorig jaar een kantoor geopend in Amsterdam. Gazeley verwierf eerder onder andere distributiecentra in Venlo en Venray.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws