Zaanstad: concentratie rond NS-stations

18 November 2014 – Woningen, kantoren, scholen, ziekenhuizen en winkels concentreren rondom de NS-stations en goed spreiden langs het spoortraject. Dat gaan de gemeenten, de provincie Noord-Holland, ProRail en de Nederlandse Spoorwegen langs het spoortraject Amsterdam – Heerhugowaard samen aanpakken.

De gemeenten langs het spoortraject Amsterdam – Heerhugowaard, de Zaancorridor, stemmen ruimtelijke ontwikkelingen op de stationslocaties af in samenwerking met de provincie Noord-Holland, de Nederlandse Spoorwegen en ProRail. Daarvoor hebben de gemeenten Alkmaar, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Uitgeest, Zaanstad, de NS, ProRail en de provincie Noord-Holland op 12 november een intentieovereenkomst getekend. De gemeente Amsterdam tekent ook zo gauw het college van B&W daarmee instemt.

De partijen ondertekenden de overeenkomst tijdens het congres ‘Maak Plaats, ruim baan voor samenwerking’. De gemeenten en provincie gaan een plan opstellen waarin het proces, planning en de gewenste resultaten worden benoemd. De provincie verzorgt de regionale kaders voor ontwikkeling in overleg en afstemming met de gemeenten, de NS en ProRail. De uitvoering doen de gemeenten.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws