Zaanstad: Nieuwe huurders op bedrijventerrein Hembrug

15 Juli 2014 –  Flinders, Levi van Veluw en het bureau Jansen, Jansen, Bachrach en Landshoff vestigen zich binnenkort op bedrijventerrein Hembrug.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft deze week huurovereenkomsten gesloten met deze drie ondernemers, die het profiel van Hembrug versterken als vestigingsplaats voor ondernemers op het gebied van art en design. Eerder vestigden zich designer Dirk vander Kooij, fotograaf Maarten Heijkamp en het HollandRoute Huis op het voormalige Defensieterrein. 

Flinders neemt zijn intrek in de Affuitenhal. Als leverancier van interieurdesign ambieert Flinders om design voor iedereen bereikbaar te maken. In augustus start de verbouwing van de circa 2000 m² die het gebouw beslaat. In januari 2015 opent Flinders de deuren van zijn nieuwe bedrijfspand met daarin een magazijn, kantoren en een showroom met horeca. 

Levi van Veluw is beeldend kunstenaar en bekend vanwege zijn fotografie, film, installaties, sculpturen en tekeningen. Musea, tentoonstellingsruimten en galeries in binnen- en buitenland tonen zijn werk. Levi huurt gebouw 417, de voormalige perserij springstoffen. Het Rijksvastgoedbedrijf renoveert het gebouw van ruim 300 m² casco waarna Levi van Veluw vanaf 1 maart 2015 zal starten met het inrichten van het gebouw. 

Jansen, Jansen, Bachrach en Landshoff starten eveneens op 1 maart 2015 met inrichten van hun nieuwe bedrijfspand; gebouw 418, de voormalige Trotylperserij. Ook dit gebouw wordt door het Rijksvastgoedbedrijf casco gerenoveerd. Zij vestigen in dit gebouw van 218 m² hun concept-ontwikkelingsbedrijf met kantoorruimte en ruimte voor het inblikken van conserven.

Hembrug heeft in totaal circa 65.000 verhuurbare m². Inclusief de nieuwe huurcontracten, is er nu ruim 17.500 m² verhuurd. Circa 16.800 m² wordt momenteel te huur aangeboden. De overige gebouwen komen op een later moment beschikbaar.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws