Zaandam: Westpoort koopt deel Woonboulevard

11 April 2018 – Westpoort Vastgoed koopt 12.500 m² pdv op Woonboulevard Zaandam van Borghese Real Estate.

De transactie omvat de Vrijbuiter (8202 m²), Mega Tegels & Badkamers (1505 m²) en Babyland (2734 m²). Volgens het kadaster ligt de koopsom op € 10,65 mln.

Deze winkels zijn vanaf de oplevering in het gebouw gevestigd en hebben langjarige huurovereenkomsten. De winkels maken deel uit van een groter geheel waarin tevens Kwantum en Karwei zijn gevestigd en een zelfstandig horecaobject met McDonalds en KFC.

Het complex aan de Stormhoek is ontwikkeld door Borghese Real Estate en gerealiseerd in 2011. Voor het object ligt een parkeerterrein met circa 500 parkeerplaatsen.

Woonboulevard Zaandam bestaat uit meer dan 50 woonwinkels en heeft daarmee een zeer gevarieerd aanbod op het gebied van wonen, doe-het-zelf en horeca. Naast de meeste landelijke woonformules zijn ook Loods5 en Hornbach hier gevestigd.

Westpoort Vastgoed is belegger, ontwikkelaar en beheerder van een commercieel vastgoedportefeuille bestaande uit kantoren, horeca, winkels, bedrijfsruimten en grootschalige retaillocaties, zoals woonboulevards. De aankoop van dit complex past binnen de strategie van Westpoort Vastgoed om haar bestaande vastgoedportefeuille in Nederland verder uit te breiden.

Verkoper is Borghese Real Estate. CBRE trad namens hen op als adviseur. Borghese Real Estate heeft, naast woningen en commercieel vastgoed, veel expertise in het ontwikkelen van grootschalige- en perifere retail projecten. Actuele voorbeelden hiervan zijn Retailcentrum Harderwijk (15.000 m² bvo) en het al opgeleverde Riva (50.000 m² bvo) langs de A2 in Amsterdam Zuidoost.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws