Zaandam: Stebru en Impact ontwikkelen 400 appartementen in Inverdan

4 Oktober 2017 – Stebru en Impact Vastgoed kopen de Vrodest-locatie in Zaandam, onderdeel van het programma Inverdan. Gezamenlijk ontwikkelen ze aan het Mahoniehout ruim 400 nieuwbouwappartementen.

Wethouder Inverdan Addy Verschuren: ‘De ontwikkeling sluit goed aan op onze ambitie om van het gebied ten westen van het station een nieuwe woonwijk (Zaans Hout) te maken als onderdeel van het stadscentrum.’

Soeters
Al in 2003 werd door de gemeente Zaanstad het Masterplan Inverdan (stedelijke verdichting) vastgesteld op basis van het stedenbouwkundige ontwerp van het bureau Soeters Van Eldonk architecten. Het plan herstelt het historische stratenpatroon en reconstrueert een gracht. Door de overbouwing van de provinciale weg en het spoor worden bovendien twee stadsdelen aan weerszijde van het spoor met elkaar verbonden.

Philip van der Ent, commercieel directeur van Impact Vastgoed: ‘Met de aankoop van deze strategische en kansrijke ontwikkellocatie in het centrum van Zaanstad, welke onderdeel is van de metropoolregio, zien wij mogelijkheden om kwalitatief hoogwaardige woningen te kunnen realiseren tegen zeer reële prijzen voor een brede doelgroep binnen de regio Groot-Amsterdam.’

Burano
Robert Steenbrugge, commercieel directeur van Stebru: ‘De kennis die we hebben opgedaan met het naastliggende plan Burano, kunnen we nu voortzetten op deze ontwikkellocatie. Bovendien hebben we hiermee de mogelijkheid om de ambitie van Inverdan aan de noordzijde te vervolmaken en een integrale brug te slaan met de rest van de omgeving waardoor het gebied als een woonkwaliteit gezien kan worden.’

Verantwoordelijk voor het stedenbouwkundige plan, de architectonische uitwerking van de woningen en de overige voorzieningen van de Vrodest locatie is Havermans Hielkema Architecten uit Breda.

Koop en huur
Met de te realiseren woningen richten Stebru en Impact zich op zowel de verhuur als de verkoopmarkt. De appartementen variëren van circa 70 tot 100 m². In de buurt zijn veel winkels en horecagelegenheden. Het trein- en busstation Zaandam met directie verbindingen naar Amsterdam CS (slechts 15 min) ligt op loopafstand.

Verkoper is Vrodest Zaandam C.V., gespecialiseerd in aankoop, ontwikkeling, realisatie en exploitatie alsmede de vervreemding van registergoederen. Fakton Capital begeleidde de aankoop en samenwerking tussen Stebru en Impact en zal tevens de verkoop van het beleggingsdeel van dit project begeleiden.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws